Λεύκανση

Για τη λεύκανση των δοντιών υπάρχουν δύο κύριες τεχνικές. Η λεύκανση στο ιατρείο και η λεύκανση στο σπίτι. Στο Athens Dental Project εφαρμόζουμε ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο που συνδυάζει τις δύο αυτές τεχνικές και έχει αποδειχτεί ότι εξασφαλίζει τα βέλτιστα δυνατά και πιο σταθερά με την πάροδο του χρόνου αποτελέσματα.

Εν συνεχεία και για διάστημα δύο εβδομάδων οι ασθενείς θα κληθούν να κάνουν χρήση στο σπίτι των ειδικά κατασκευασμένων ναρθήκων με το λευκαντικό υλικό που θα τους προμηθεύσει ο οδοντίατρος (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου 10% έως 16%) για 4-8 ώρες ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για διάστημα ενός μηνός μετά θα πρέπει να αποφεύγεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφών και ποτών με έντονες χρωστικές (καφές, τσάι, κόκκινο κρασί, παντζάρια κλπ)

Ολοκεραμικές Όψεις

Οι ολοκεραμικές όψεις χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική για την αποκατάσταση δοντιών με κατάγματα, έντονες χρώσεις, στροφές και αποκλίσεις αλλά και για αισθητικές παρεμβάσεις στο χρώμα και στο σχήμα με σκοπό τη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου. Είναι αποκαταστάσεις από υψηλής αισθητικής πορσελάνες, οι οποίες συγκολλούνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ολοκεραμικές όψεις για την αποκατάσταση των προσθίων δοντιών.

Δόντια με έντονες δυσχρωμίες οι οποίες δεν μπορούν να βελτιωθούν με άλλα μέσα, μπορούν να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό με τις όψεις.

Σε ειδικές περιπτώσεις όπου στα πρόσθια δόντια υπάρχει εκτεταμένη απώλεια οδοντικής ουσίας, λόγω κατάγματος, η αποκατάσταση μπορεί εύκολα να γίνει με ολοκεραμικές όψεις, οι οποίες ταιριάζουν στα επιφανειακά χαρακτηριστικά και στο χρώμα με τα παρακείμενα δόντια, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει μια φυσική εμφάνιση.

Τέλος, μικρές αποκλίσεις των δοντιών από το οδοντικό τόξο αλλά και μικρά διαστήματα μπορούν να αποκατασταθούν με ελάχιστα επεμβατικές παρασκευές και εν συνεχεία συγκόλληση όψεων.

Όψεις Ρητίνης

Είναι μια απλή τεχνική σχετικά χαμηλού κόστους

Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι η σύνθετη ρητίνη, με το οποίο μπορούμε

Να καλύψουμε μικρές δυσχρωμίες

Να ισιώσουμε ελαφρώς στραβά δόντια

Να τροποποιήσουμε επιλεκτικά το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα μεμονωμένων δοντιών

Να επιδιορθώσουμε γωνίες που έχουν σπάσει κατά την μάσηση ή λόγω ατυχήματος ή ακόμα και λόγω τριγμού

Να κλείσουμε κάποια κενά ανάμεσα στα δόντια

Να επιδιορθώσουμε εύκολα μέσα στο στόμα

Όψεις πορσελάνης

Είναι επικαλύψεις από ειδικά κεραμικά υλικά που συγκολλώνται με χημικό τρόπο στις προστομιακές επιφάνειες των προσθίων δοντιών

Οι όψεις κρίνονται αναγκαίες για την αισθητική αναβάθμιση των προσθίων δοντιών με σκούρο χρώμα, με κακή διευθέτηση (στραβά δόντια) δόντια σπασμένα ή άλλα αισθητικά προβλήματα

 
 

Λευκό Σφράγισμα

Η σύνθετη ρητίνη (λευκό σφράγισμα δοντιού) είναι ένα πολυμερές υλικό το οποίο μπορεί να κολλήσει στον οδοντικό ιστό και να αντικαταστήσει ένα τμήμα του δοντιού που λείπει.

Διαθέτουμε ανιχνευτή τερηδόνας, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι για την τέλεια αφαίρεση κάθε ίχνους τερηδόνας