Εξαγωγή Φρονιμίτη: Πόσες μέρες πονάει / κρατάει ο πόνος & οδηγίες μετά

Εξαγωγή Φρονιμίτη: Πόσες μέρες πονάει / κρατάει ο πόνος & οδηγίες μετά

Η εξαγωγή φρονιμίτη είναι μια συνηθισμένη οδοντιατρική διαδικασία που ανησυχεί πολλούς ασθενείς λόγω του φόβου του πόνου. Ωστόσο, ο πόνος που ακολουθεί την εξαγωγή είναι συνήθως διαχειρίσιμος και περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Πόσο Διαρκεί ο Πόνος μετά από Εξαγωγή Φρονιμίτη;

Μετά την εξαγωγή, ο πόνος και το πρήξιμο διαρκούν συνήθως από 3 έως 7 ημέρες, ανάλογα με τη δυσκολία της επέμβασης και τη φυσική διαδικασία επούλωσης του οργανισμού. Τις πρώτες 24 ώρες, οι ασθενείς ενδέχεται να νιώσουν πόνο, ο οποίος μειώνεται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Χάρη σε παυσίπονα που συστήνει ο οδοντίατρος, ο πόνος γίνεται περισσότερο υποφερτός.

Πορεία Ανάρρωσης μετά από Εξαγωγή Φρονιμίτη

Ο χρόνος αποκατάστασης διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες, οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν πλήρως. Είναι σημαντικό να ακολουθούνται οι οδηγίες του οδοντιάτρου, όπως η αποφυγή ζεστών ροφημάτων και σκληρών τροφών, η χρήση παγοκύστης για το πρήξιμο, και η διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής.Μετά την εξαγωγή δίνονται εξατομικευμένες οδηγίες και σε έντυπη μορφή καθώς ακόμα συνταγογραφείται και φαρμακευτική αγωγή αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τι Πρέπει να Αποφεύγετε μετά από Εξαγωγή Φρονιμίτη;

Τις πρώτες 24 ώρες, είναι κρίσιμο να αποφύγετε το φαγητό από την περιοχή της εξαγωγής, το βούρτσισμα της περιοχής, το ξέπλυμα του στόματος και τις κινήσεις αναρρόφησης, όπως το κάπνισμα και το πιπίλισμα μέσω καλαμακιού. Επίσης αντενδείκνυται οποιαδήποτε μορφής σωματικής άσκησης. Αυτές οι πρακτικές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την επούλωση και να προκαλέσουν επιπλέον πόνο.

Σε περίπτωση αιμορραγίας,αποφύγετε να φτύνετε και δαγκώστε μια γάζα για 15 λεπτά δυνατά στη περιοχή της πληγής. Αν η αιμορραγία δεν υποχωρεί, επικοινωνείστε με τον οδοντίατρο σας.

ΣΟΣ την επόμενη μέρα της Εξαγωγής Φρονιμίτη

Είναι πάρα πολυ σημαντικό από την επόμενη κίολας μέρα της εξαγωγής,να καθαρίζετε πολύ καλά την περιοχή, βουρτσίζοντας – χαιδεύοντας την πληγή, είτε με μία πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα είτε με μια γάζα με το δάχτυλο σας. Επίσης, συστείνεται αντισηπτικό – αντιμικροβιακό στοματικό διάλυμα (ιδανικά να περιέχει Χλωρεξιδίνη) για χρήση πρωί και βράδυ μετά το βούρτσισμα. Με αυτό τον τρόπο διατηρούμε καθαρή την περιοχή της εξαγωγής από τροφές που μπορεί να προκαλέσουν ενόχληση και να καθυστερήσουν την επούλωση.

Συμπερασματικά

Αν και ο πόνος είναι μια φυσιολογική αντίδραση μετά την εξαγωγή του φρονιμίτη, ακολουθώντας τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας, θα βοηθήσει στην ομαλή και γρήγορη ανάρρωση, μειώνοντας τον χρόνο του πόνου και εξασφαλίζοντας ότι θα επιστρέψετε σύντομα στην καθημερινότητά σας χωρίς προβλήματα.

Κλείστε ένα ραντεβού σήμερα με το Athens Dental Project για ένα στοματικό / οδοντιατρικό έλεγχο.

Ακολουθήστε μας σε Instagram & TikTok για καθημερινές συμβουλές από τους ειδικούς μας.

Σχετικά Άρθρα

Η εξαγωγή δοντιού είναι μια συνηθισμένη οδοντιατρική διαδικασία, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκύψει μόλυνση στην περιοχή της εξαγωγής. Ενώ οι περισσότεροι ασθενείς ολοκληρώνουν την ανάρρωση χωρίς επιπλοκές, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια της μόλυνσης και πώς να την αντιμετωπίσετε, ώστε να επιτευχθεί η γρήγορη και αποτελεσματική ανάρρωση. Πώς να Αποτρέψετε τη Μόλυνση […]

...

Οι φρονιμίτες, είναι τα τέσσερα δόντια που εμφανίζονται συνήθως στην ηλικία μεταξύ 17 και 25 ετών. Συχνά, η ανατολή τους μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία, καθώς η έλλειψη χώρου στη γνάθο εμποδίζει την ομαλή τους έκφυση. Πόσος διαρκεί ο πόνος μετά από την εξαγωγή ενός φρονιμήτη; Η απάντηση δεν είναι μοναδική, καθώς η ανάρρωση […]

...