Όψεις Πορσελάνης

Βελτίωση του χαμόγελου σας

Όψεις Πορσελάνης

Σχετικά με τις όψεις πορσελάνης

Το χαμόγελο αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αισθάνονται ανασφάλεια γύρω από αυτό το χαρακτηριστικό; Κενά ανάμεσα στα δόντια ή δόντια τα οποία έχουν αποχρωματιστεί λόγω σφραγισμάτων, είναι σπασμένα ή έχουν περίεργο ή μικρό σχήμα μπορούν να επηρεάσουν την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου.

Τα θετικά νέα είναι ότι με την αισθητική οδοντιατρική μπορούν να λυθούν τέτοια προβλήματα, πράγμα που στο παρελθόν θεωρείτο αδιανόητο. Πλέον εύκολα, άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια ο ασθενής μπορεί να αποκτήσει το χαμόγελο των ονείρων του με τη βοήθεια των όψεων πορσελάνης. Το μόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί αυτό το ιδανικό αποτέλεσμα είναι η γνώση και η εμπειρία ενός εξειδικευμένου οδοντιάτρου. 

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν πολύ λεπτά φύλλα πορσελάνης, τα οποία έχουν το χρώμα των δοντιών και τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών. Βασικός τους σκοπός είναι να καλύψουν την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών, έτσι ώστε να βελτιώσουν το χαμόγελο και κατ’ επέκταση τη συνολικότερη εμφάνιση του ασθενούς. Ο οδοντίατρος συγκολλάει αυτά τα φύλλα στο μπροστινό μέρος των δοντιών και με αυτό τον τόπο μπορεί να αλλάξει το σχήμα, το μέγεθος ή το μήκος τους.

Αυτές οι οδοντικές όψεις κατασκευάζονται είτε από πορσελάνη είτε από σύνθετα υλικά ρητίνης. Βέβαια, οι όψεις πορσελάνης είναι περισσότερο ανθεκτικές στους λεκέδες που μπορεί να προκύψουν στα δόντια σε σχέση με τις όψεις ρητίνης. Επίσης, μεγάλο πλεονέκτημα των όψεων πορσελάνης είναι το γεγονός ότι μοιάζουν πολύ πιο φυσικές. Μπορούν να «μιμηθούν» καλύτερα τα φυσικά δόντια, καθώς αντανακλούν με τον ίδιο τρόπο το φως. Πριν επιλέξετε τον τύπο οδοντικής όψης που θα τοποθετήσετε, είναι καλό να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας, έτσι ώστε να σας κατευθύνει στην ιδανική με βάση τις ανάγκες σας λύση.

Τι είδους προβλήματα διορθώνουν οι όψεις πορσελάνης;

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που επιλέγουν να προσθέσουν στην οδοντοστοιχία τους όψεις πορσελάνης, καθώς μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την καθημερινότητά τους. Ένα όμορφο χαμόγελο μπορεί να τους βοηθήσει τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Γι’ αυτό και οι όψεις πορσελάνης, όπως και η αισθητική οδοντιατρική γενικότερα, μπορούν να αποτελέσουν πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου.

Ποια οδοντιατρικά προβλήματα όμως λύνουν ακριβώς; Πιο συγκεκριμένα, συνήθως οι ασθενείς επιλέγουν τις όψεις πορσελάνης όταν τα δόντια:

  • Έχουν αποχρωματιστεί
  • Είναι σπασμένα
  • Είναι στραβά, ανομοιόμορφα ή έχουν ακανόνιστο σχήμα
  • Έχουν φθαρεί
  • Έχουν κενό ανάμεσά τους (τοποθετούνται όψεις πορσελάνης για να κλείσει ο χώρος μεταξύ αυτών των δοντιών)

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η τοποθέτηση όψεων πορσελάνης είναι δυσκολότερη σε περιπτώσεις ασθενών που τρίζουν τα δόντια τους, έχουν πολλά σφραγίσματα, τους λείπει μεγάλο μέρος των δοντιών τους εξαιτίας καταγμάτων ή τερηδόνας ή παρουσιάζουν δυσπλασίες αδαμαντίνης.

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα;

Οι όψεις πορσελάνης έχουν πολλά πλεονεκτήματα, γι’ αυτό και επιλέγονται από πληθώρα ασθενών. Μεταξύ αυτών των πλεονεκτημάτων περιλαμβάνονται:

  • Το φυσικό αποτέλεσμα, εξαιτίας της ομοιότητας της αδαμαντίνης με την πορσελάνη
  • Το αισθητικά άψογο χαμόγελο
  • Το μόνιμο και αναλλοίωτο αποτέλεσμα
  • Η ανθεκτικότητα της πορσελάνης όσον αφορά το αρχικό σχήμα και χρώμα των όψεων

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Οι όψεις πορσελάνης, όπως και κάθε άλλη ιατρική διαδικασία, θα πρέπει να πραγματοποιείται μετά από σκέψη και σοβαρή συζήτηση με τον εξειδικευμένο ιατρό σχετικά με τα αποτελέσματα, αλλά και με το τι αλλαγές θα φέρει αυτή η επιλογή στη ζωή του ασθενούς. Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν μία μόνιμη διαδικασία, αφού για να τοποθετηθούν απαιτείται το τρόχισμα των δοντιών. Από τη στιγμή που θα τροχιστούν τα δόντια δεν υπάρχει περιθώριο επαναφοράς στην αρχική τους κατάσταση. Γι’ αυτό και ο ασθενής θα πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος πριν προχωρήσει με την συγκεκριμένη διαδικασία.

Στα μειονεκτήματα της τοποθέτησης όψεων πορσελάνης συγκαταλέγεται και το κόστος, αφού οι όψεις πορσελάνης αποτελούν μία αρκετά δαπανηρή οδοντιατρική διαδικασία. Στο τελικό κόστος περιλαμβάνονται και οι εργασίες του οδοντοτεχνίτη. Επίσης, οι ασθενείς που έχουν την τάση να τρίζουν ή να σφίγγουν τα δόντια τους θα πρέπει να χρησιμοποιούν μασελάκι. 

Ποια είναι η διαδικασία;

Η τοποθέτηση οδοντιατρικής πορσελάνης στα δόντια ανήκει στην κατηγορία της προσθετικής οδοντιατρικής και αποτελεί μία διαδικασία που έχει αισθητικά αποτελέσματα, αφού μπορεί να βελτιώσει απόλυτα το χαμόγελο του ασθενούς. Έχει όμως και ιατρικά αποτελέσματα, αφού διορθώνει τα στραβά ή κακοσχηματισμένα δόντια, στα οποία δεν επιτρέπεται η εφαρμογή σωστής στοματικής υγιεινής και κατ’ επέκταση προκαλούνται διάφορες παθήσεις σε δόντια και ούλα. Τέλος, οι όψεις πορσελάνης μπορούν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν την ψυχολογία και αυτοπεποίθηση του ασθενούς. 

Για να προσδιοριστεί εάν ένας ασθενής είναι κατάλληλος υποψήφιος για όψεις πορσελάνης, ο οδοντίατρος θα προγραμματίσει ένα πρώτο συμβουλευτικό ραντεβού κατά το οποίο θα αξιολογηθεί η στοματική υγεία του ασθενούς και θα συζητηθούν όλες οι διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι οδοντίατροι προτιμούν τις ελάχιστα επεμβατικές επιλογές. Βέβαια, αυτό έχει σχέση και με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού. Η τοποθέτηση όψεων πορσελάνης αποτελεί μία μη αναστρέψιμη διαδικασία, επομένως είναι σημαντικό ο οδοντίατρος να συζητήσει τυχόν εναλλακτικές λύσεις που παρέχουν τα ίδια αποτελέσματα, αλλά με ελάχιστη έως καθόλου αφαίρεση της δομής των δοντιών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ασθενής συμμετέχει ενεργά στον «σχεδιασμό του χαμόγελου»  του, εκφράζοντας τη γνώμη και τις προτιμήσεις του σχετικά με το σχήμα, το μήκος, το πλάτος και το χρώμα των όψεων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το αποτέλεσμα θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες του.

Η διαδικασία τοποθέτησης είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στα δόντια. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαιτούνται τρία ραντεβού. Το πρώτο είναι το συμβουλευτικό ραντεβού κατά το οποίο θα γίνει και η λήψη του εκμαγείου, το οποίο θα σταλεί στο εργαστήριο με σκοπό να κατασκευαστούν οι όψεις πορσελάνης. Στα άλλα δύο ραντεβού θα γίνει η τοποθέτηση των όψεων πορσελάνης.

Μπορούν να τοποθετηθούν οι όψεις πορσελάνης χωρίς τρόχισμα;

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι όψεις πορσελάνης τοποθετούνται χωρίς να έχει προηγηθεί τρόχισμα των δοντιών. Αυτό συμβαίνει όταν ο ασθενής αντιμετωπίζει αραιοδοντία, δηλαδή υπάρχουν κενά μεταξύ των δοντιών του. Έτσι, χρησιμοποιούνται οι όψεις πορσελάνης για να καλυφθούν τα εν λόγω κενά. Επίσης, το τρόχισμα δε θεωρείται απαραίτητο όταν ο ασθενής πάσχει από νανοδοντία, έχει δηλαδή πολύ μικρά σε μέγεθος δόντια και επιθυμεί να τα μεγαλώσει, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα πιο εντυπωσιακό χαμόγελο.

Εφαρμόζονται οι όψεις πορσελάνης σε στραβά δόντια;

Οι όψεις πορσελάνης χρησιμοποιούνται για διόρθωση στραβών δοντιών, όμως αυτό εξαρτάται από τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού. Εάν δεν επιθυμείτε να ισιώσετε τα δόντια σας με σιδεράκια, πριν προβείτε στη λύση των όψεων πορσελάνης, καλό είναι να κάνετε ένα συμβουλευτικό ραντεβού με έναν εξειδικευμένο οδοντίατρο, καθώς εάν πρόκειται για μικροδιορθώσεις, τότε τα «διάφανα σιδεράκια» μπορεί να αποτελέσουν μια πιο ιδανική λύση για εσάς.

Εφαρμόζονται όψεις πορσελάνης σε απονευρωμένο δόντι;

Οι όψεις πορσελάνης, όπως έχει ήδη αναφερθεί, αποτελούνται από ένα αρκετά ανθεκτικό υλικό, το οποίο υπόσχεται μόνιμα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούν να καλύψουν και να προστατεύσουν απόλυτα το δόντι, αφού τοποθετούνται μόνο στην εξωτερική του επιφάνεια. Στην περίπτωση που ένα δόντι έχει απονευρωθεί, τότε η λύση που προτείνεται είναι η τοποθέτηση στεφάνης (θήκης).

Τι είναι προτιμότερο: Όψεις πορσελάνης ή λεύκανση δοντιών;

Είναι γεγονός πως οι όψεις πορσελάνης προτείνονται για τη διόρθωση των αποχρωματισμένων δοντιών. Βέβαια, προτού τοποθετηθούν θα πρέπει να γίνει τρόχισμα των δοντιών. Επομένως, στην περίπτωση που ο ασθενής δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, προτιμάται η λιγότερο επεμβατική επιλογή της λεύκανσης δοντιών σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης. Εάν υπάρχουν στραβά δόντια ή προβλήματα ευθυγράμμισης, η λεύκανση δοντιών μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ορθοδοντικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της λύσης που δίνουν τα αόρατα-διάφανα σιδεράκια.

Πώς πρέπει να φροντίζονται τα δόντια μετά τη διαδικασία;

Οι όψεις πορσελάνης είναι αρκετά ανθεκτικές και έχει αποδειχτεί πως το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για χρόνια χωρίς να χρειαστεί κάποια αντικατάσταση. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των δοντιών και των ούλων. Ο επαγγελματικός καθαρισμός των δοντιών και η κλινική τους εξέταση κρίνονται απαραίτητες για την πρόληψη τυχόν παθήσεων. 

Αφού γίνει η τοποθέτηση των όψεων πορσελάνης, η μετέπειτα φροντίδα είναι εξαιρετικά σημαντική. Για να μειώσετε τον κίνδυνο ζημιάς καλό είναι να μη μασάτε σκληρές τροφές, όπως κελύφη ξηρών καρπών ή κόκαλα και μην χρησιμοποιείτε τα δόντια σας για να ανοίξετε ή να σκίσετε τις συσκευασίες. Ο οδοντίατρός σας μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει να αποφύγετε ορισμένες τροφές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη. Το καλό βούρτσισμα των δοντιών είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε επίσης νήματα ή και ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, στην περίπτωση που γνωρίζετε πως σφίγγετε ή τρίζετε τα δόντια σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικό μασελάκι.   

Πόσο κοστίζουν – Ποια η τιμή και το κόστος για την διαδικασία;

Το κόστος της διαδικασίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, γι’ αυτό και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, αφού αλλάζει από περιστατικό σε περιστατικό. Βέβαια, αυτό που μπορεί να αναφερθεί είναι το ότι οι όψεις πορσελάνης είναι μια αρκετά δαπανηρή διαδικασία, κυρίως λόγω του ότι χρειάζεται και τη συμβολή οδοντοτεχνίτη.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στο κόστος παίζει και το γεγονός εάν θα χρειαστεί και κάποια άλλη θεραπεία, πριν προβεί ο οδοντίατρος στην τοποθέτηση. Για παράδειγμα, ο οδοντίατρος δεν μπορεί να προχωρήσει στην τοποθέτηση των όψεων πορσελάνης, εάν ο ασθενής αντιμετωπίζει διάφορες παθήσεις σε δόντια και ούλα. Θα πρέπει πρώτά να θεραπευτούν οι εν λόγω παθήσεις και μετά να προχωρήσει με τη διαδικασία.  

«Τίποτα που φοράς δεν είναι πιο σημαντικό από το χαμόγελό σου». - Κόνι Στίβενς

Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα μαζί μας

Call Now ButtonΕπικοινωνία Εδώ!